Raakasuklaa
1 dl kaakaovoita
5 rkl kookosöljyä
5 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl makeutusainetta esim. Modon vaahteramakusiirappia
1 tl vaniljauutetta
1 dl pähkinöitä rouhittuna
hyvä laatuista suolaa pikkiriikkisesti
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, varo ettei vesi kiehu. Hiljalleen niin hyvä tulee. Lisää sulanneeseen seokseen kaikki muut aineet paitsi pähkinät. Rouhi pähkinät tehosekoittimessa rouheeksi ja lisää mukaan suklaaseos tai mitä muuta makua tai elementtiä haluatkaan laittaa mukaan. Ja sekoita "tasaiseksi" massaksi. Voit heittää makuelementtejä vasta tässäkin vaiheessa jos haluat mukaan enemmän pureskeltavaa.
Kaada suklaa muotteihin tai esim. leivinpaperilla, elmukelmulla tai foliolla päällystetylle astialle. Vie muotti pakkaseen ja anna pakastua vähintään tunnin. Ota huoneenlämpöön vähän sulaamaan ja leikkaa veitsellä sopivia paloja. Tarjoile heti tai laita jääkaappiin vielä hetkeksi odottamaan ettei sulaa liikaa. Suklaata voi säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.
Mun on vielä kokeilematta, mutta tämän sun postauksen jälkeen on kai ihan pakko hakea kaikki tarvittavat ainekset kotiin ja testata!! ☺
VastaaPoistaKyl kannattaa! Mies oli vähän epäileväinen, mutta vkl tuota tein ja kyllä kaikille vieraille sekä omalle perheelle kelpas oikein mainiosti. No meijän poika kyl vähän nyrpisteli nenäänsä.... ;)
PoistaMä olen tehnyt monta kertaa ja monta variaatiota raakasuklaasta,ihan hyviä ovat olleet mutta tavallinen suklaa kuitenkin maistuu paremmalta mulle.
VastaaPoistaTotta tuokin ja hyvä pointti.Mä ajattelen näitä ns. eri tuotteita, en vertaa keskenään ja jos ei voi syödä esim. maitoa ja sokeria niin raakasuklaa on hyvä vaihtoehto.
Poista