torstai 20. lokakuuta 2016

Surf and turf leipä limemajoneesilla

Voi mahtavuus, mikä ihana leipäherkku tää surf and turf leipä on. Väliin vähän lihhoo ja kalloo niin voi morjensta morjens ja lilsäksi limemajoneesia. Leipää voi täyttää miten haluut eli en niistä laita määriä. Me tehtiin leivistä kolmen leipäpalan korkuisia, aikamoisia jättiläisiä, mutta oli kyllä hyviä. Surf and turf nimihän on tullut siitä että ruuassa on niin punaista lihaa kuin merenelävää sulassa sovussa. Testaa ja tee omat surf and turf leipäsi. Loistava vaihtoehto hampurilaiselle.


Surf and turf leipä

vaaleeta paahtoleipää
pekonia
cheddarjuustoviipaleita
salaattia
avokadoa viipaloituna
limen mehua
öljyä
tomaattisiivuja
punasipulisiivuja
savulohta


Limemajoneesi

3 rkl majoneesia
½ kpl limen mehua
2 rkl korianteria silputtuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria


Sekoita limemajoneesin raaka-aineet yhteen ja laita se sivuun odottamaan. Paahda pekoniviipaleet rapeiksi. Viipaloi avokadot ja pursota päälle limeä, jottei viipaleet tummu. Viipaloi tomaatit, sipulit ja revi muutama salaattiviipale. Laita pannulle tilkka öljyä ja paahda leivät siinä. Kokoa surf and turf leivät haluamallasi tavalla ja lusikoi limemajoneesia mukaan. Halkaise kolmioleiviksi ja sit ei muuta kuin ääntä kohti.


2 kommenttia:

  1. *slurps* tuo leipä näyttää niiiiin taivaallisen hyvältä, että melkeinpä yritin sitä ruudun läpi jo päästä syömään!!!
    Tätä on AIVAN PAKKO testata!!!

    VastaaPoista