Siemennäkkäri
3 kpl kananmunaa
1 dl cashewpähkinöitä pienennettynä
1 dl seesaminsiemeniä
3 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
suolaa
2 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
sormisuolaa päälle
Mittaa kaikki kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorutulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista 175 -asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Jäähdytä ja taita sitten paloiksi. Tarjoile siemennäkkäriä juustojen kanssa tai leivän korvikkeena.
Siemennäkkäri on kyllä aivan parasta! Ekan omatekoisen siemennäkkärin jälkeen ei ole kaupan näkkäriä tullut ostettua kertaakaan :) On se vaan niin hyvää!
VastaaPoistaMulla oli ennen epäilys että voiko toi olla hyvää mutta kyllä se vaan on ja helppo muunnella perjaatteella mitä kaapista löytyy :)
PoistaSiemennäkkäri on kyllä hyvää! Nykyään olen laiskuuksissani ostanut Fazerin paistopisteestä siemennäkkäriä, mikä on julmetun hyvää. Ei toki itse tehtyä voita :)
VastaaPoistaPitääkin testaa tota Fazerin valmista, en oo testanut, kiitti vinkistä Kirsi! ;)
Poista