lauantai 5. marraskuuta 2016

Suklaafondant, voiko parempaa olla?

Print this Article
Mun ja mun pikku-ukkelin ainiainen herkku on ollut ravintoloissa tuo suklaafondant, ihanaa!!! Nyt tein kotona ja kyllähän se maistui koko perheelle vaniljajäätelön kanssa. Seuraavaksi pidän minuutin pidempään, sillä nyt näitä ei kyllä noista muoteista saanut irti, mutta haittasko se sitten jotain, no ei. Kivan näköinen jälkkäri tarjottavaksi vieraille ihan näin kulhoissakin. Vaniljajäätelö päälle tai viereen ja kimppuun kuin sika limppuun. Helppo tehdä ainakin sillä ajatuksella ettei suklaafondantia ota muotista irti eli sopii mulle oikein hyvin. Jos haluat ottaa suklaafondantin vuoasta irti niin muista voidella ja jauhottaa vuo'at.

Hyvää Pyhäinpäivää!



Suklaafondant

200 g tummaa suklaata, min 70%
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
6 kpl kananmunia
2 dl sokeria
kaakaojauhetta

Lisäksi:

kaakaojauhetta
tomusokeria
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa


Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Paloittele suklaa ja leikkaile voista pieniä paloja, sulata nämä vesihauteessa yhteen. Kun suklaa ja voi on sulanut niin lisää jauhot ja sekoita hyvin yhteen. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat sekä sokeri vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti suklaaseokseen. Kaada taikinaa pieniin uunivuokiin. Paista 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Suklaafondantin pinta on ns. kypsä ja sisältö valuvan pehmeä. Tarjoile jäätelön kanssa ja koristele kaakaojauheella sekä tomusokerilla. 



2 kommenttia: