lauantai 20. lokakuuta 2012

Mini pekonipiiraakat

Print this Article



Nämä oli mun mielestä aikasta hyvän makuisia. Voinee helposti muuttaa makua esim. juustoilla tai pekonin tilalle salamisuikaleita.

Mini pekonipiirakat

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
125g margariinia
½-1 dl vettä

Täyte:

1 pkt pekonia silputtuna
10 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina
½ punainen paprika pieninä kuutioina
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g mustaleima sulatejuustoa
½ pnt basillikaa silputtuna
suolaa
pippuria
2 munaa
2 dl kermaa
1 pieni pussi Emmental juustoraastetta


Nypi rasva ja jauhot keskenään ja lisää vesi ja sekoita voimakkaasti. Painele taikina voidellun muffinsipellin kolosiin.
Paista pekonisilppu kuumalla pannulla ja anna niiden valmistua mukavan rapeiksi. Lisää joukkoon purjo, paprika ja valkosipuli. Paistele muutama minuutti.
Pudota muffinsivuokiin taikinan päälle sulatejuustokönttejä lusikoita apuna käyttäen. Jaa pekoni/kasvispaistos näiden päälle. Lisää silputtu basillika ja valmista erillisessä kulhossa muna, kerma, mausteet ja juustoraaste seos. Lusikoi muffinsivuokien päälle. Paista piiraat 200 asteessa noin 25 min.

Anna jäähtyä hieman jotta saat mini piirakat vuuista hyvin irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti