perjantai 22. maaliskuuta 2013

Jogurttikastike, Italialaiset lihapullat ja yrttiperunat

Print this Article

Tässä loput maukkaat reseptit ystävien luota.... Toi jogurttikastike sopii niin näiden lihapullien kuin savustetun lohen kanssa tai yrttiperunoiden dippinä. Pitää joku päivä tehdä ihan itekin näitä.


Jogurttikastike

1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 rkl sinappia
sokeria
suolaa
ruohosipulia, basilikaa tai timjamia


Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin.


Italialaiset lihapulla
 
400 g paistijauhelihaa
1 dl maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl rusinoita hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 tl sitruunankuorta raastettuna
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää


Sekoita maito ja korppujauhot kulhossa ja anna korppujauhojen turvota välillä sekoittaen. Lisää sekoittaen jauheliha, muna, parmesaani, persilja, pinjansiemenet, rusinat, sitruunankuori ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Taikinasta voinee jäädä ns. karkea eli älä sekoita liian tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 10-15 min. tai paista paistinpannulla voin kanssa.


Yrttiperunat 

1 kg puikulaperunoita
2 kpl sipulia lohkottuna
1 ½ rkl öljyä
suolaa
2 tl - 1 rkl timjamia
1 tl basilikaa
mustapippuria


Viipaloi perunat pituussuunnassa lohkoiksi. Laita perunat ja sipulit isoon kulhoon. Lisää joukkoon öljy, suola, timjami, basilika ja pippuri. Sekoita kaikki keskenään. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225 noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti