torstai 18. heinäkuuta 2013

Raparperipiirakka ala KÖKSÄ

Print this Article
Tämän piirakan tarina on seuraava eli tätä on tehty viimeksi varmaan yläasteella eli napattu suoraan köksän kirjasta. Muistin että tein tätä nuorena tosi usein ja että oli vielä hyvää. Pitihän se testata sitten. Helppo kuin mikä ja olihan tää tosi hyvää kuten muistelinkin. Voi niitä aikoja, pikku Jii köksän tunneilla intoa puhkuen tekemässä ruokaa. Raparperien tilalla on käytetty myös mustikoita ja piirakka toimi niinkin älyttömän maukkaasti.


Raparperipiirakka ala KÖKSÄ

Murotaikinapohja:

100 g voita
½ dl sokeria
1 kpl kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta


Täyte:

3 dl raparperejä pilkottuna
2 rkl sokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa lisää sekaisin. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Vie taikina hetkeksi kylmään. Tasoita taikina piirakkavuokaan ja laita pilkotut raparperin palat sen päälle. Ripottele sokeria päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile lämpösenä vaniljakastikeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti