torstai 19. syyskuuta 2013

Hernekeitto hernari rokka

Print this Article
Mun yksi inhokeista eli hernekeitto. Pienenä tämä oli mun yksi suurimmista herkuista, mutta en tiiä mitä tapahtui ja hernarista tuli mun yksi inhokeista. Ajattelin että jospa teen hernekeittoa Koon pyynnöstä ja kun tekee itse niin monesti inhokista tulee suosikki. Koosta tämä oli taivaallista, MUTTA minusta edelleen pysyköön inhokeissa, en tykännyt jos suoraan sanotaan.


Hernekeitto hernari rokka

500 g kuivattuja herneitä
vettä liottamista varten
2 l vettä keittoa varten
300 g savuista sianlihaa kuutioituna
3 kpl lihaliemikuutiota
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 tl meiramia
suolaa

Tarjoiluun silputtua sipulia ja sinappia


Huuhtele herneet ja pane ne astiaan. Kaada päälle vettä niin paljon että herneet peittyvät. Säilytä viileässä yön yli. Kaada herneistä vesi pois ja huuhtele viileällä vedellä. Laita valutetut herneet kattilaan ja lisää vesi. Lisää lihakuutiot, lihaliemikuutiot, sipulisilppu, meirami ja suola. Keitä keittoa kannen alla 2h, välillä sekoittaen. Maista ja lisää mausteita jos tarvis. Tarjoile sipulisilpun ja sinapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti