Monissa kinkereissä herkuteltu Pirkan Texmex -voileipäkakkua ja alla siitä ohje. MUTTA itse halusin tehdä tämän toisella tapaa eli en käyttänyt valmiskastikkeita vaan tein kaiken ihan itse. Työläämpi mutta minusta äärettömän herkullinen ja raikas voileipäkakku. SUOSITTELEN!
PS. Joku hätäsempi onkin jo aloittanut syömisen ennen kuin ennätin kuvailee...
Ruokapankin voileipäkakku
9-12 viipaletta paahtoleipää
Broileritäyte:
3 kpl kanafileitä
öljyä
suolaa mustapippuria
Cheddarkastike:
1 pkt cheddaria
2 dl kuohukermaa
Salsa:
3 kpl tomaattia kuutioina
2 kpl valkosipulia murskana
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 kpl limen mehu
jalopenoa hienonnettuna maun mukaan
suolaa
mustapippuria
Kasvislisuke:
2 kpl avocadoa kuutioituna
1 kpl limen mehua
1 kpl punainen paprika kuutioituna
Kostuke:
1½ dl vettä
½ dl sitruunan mehua
Kuorrutus:
2 kpl avocadoa
1 prk creme fraisea
1 kpl limen mehua
Koristeeksi:
Rapeaa salaattia silputtuna
Punasipulia hienonnettuna
Punainen paprika hienonnettuna
Kirsikkatomaatteja puolitettuna
Chilirinkuloita
Nachoja
Aloitetaan salsasta. Pilko kaikki aineet hienoksi ja pistä ne kulhoon.
Siirrytään seuraavaksi cheddarkastikkeeseen eli laita kerma kattilaan ja revi cheddar-suikaleita joukkoon, sekoita ja anna juuston sulaa kerman joukkoon.
Paista kanat fileinä ja maista suolalla ja pippurilla. Kuutioi sitten kun kana on kypsää. Laita kanat takaisin pannulle, lisää salsa ja lisää myös juustokastike. Sekoita ja anna maustua hiljaisella.
Kuutioi avocadot ja lorauta päälle limen mehua. Sekoita.
Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta 3 viipaletta leipää perätysten ja kostuta. Lisää kanakastiketta, osa kuutioiduista avocadoista ja paprikakuutioita. Lisää taas leipäviipaleet ja kostuta. Sitten kanakastiketta, avocadoa ja paprikaa. Jatka kunnes kastikkeet loppuu. Vikaan kerrokseen kostutus. Ja peitä kalvolla ja laita päälle leikkuulauta. Laita voileipäkakku jääkaappiin yöksi maustumaan.
Seuraavana päivänä sekoita kuorrutus eli sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi avocado, creme fraise ja limen mehu. Voitele sillä kakun pääliosa ja reunat.
Aloita koristelu haluamallasi tyylillä eli salaattia, kirsikkatomaattia, paprikaa, chiliä, nachoja ja punasipulia.
Pirkan Texmex -voileipäkakku
suora lainaus Pirkan sivuilta
2 pkt (n.27 kpl ) paahtoleipiä
Broileritäyte:
1 rs (450 g) Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) Pirkka Salsa Mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) Pirkka juustodippiä
Kasvistäyte:
½ tlk (à 300 g) Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
1 kpl punainen paprika
Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunanmehua
Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
150 g crème fraîchea (ranskankerma)
Koristeeksi:
1 kpl keltainen paprika
n. 200 g kirsikkatomaatteja
n. 10 cm pala kurkkua
n. 10 Pirkka kivetöntä mustaa oliivia
½ kpl pieni sipuli
persiljaa tai jääsalaattia
Pirkka maissilastuja
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti