torstai 14. marraskuuta 2013

Friteeratut banaanirullat ja paksu kinuskikastike

Print this Article
Tein tätä banaaniherkkua jälkkäriksi kun veljenperhe oli kylässä. Tuntu maistuvan jokaiselle, paitsi meijän Herra F:lle, koska serkut oli kylässä niin ei paljon nappailla syödä mitään.


Friteeratut banaanirullat

Filotaikinalevyjä
Banaaniviipaleita
(suklaapaloja)
1 l rypsiöljyä


Leikkaa varovasti filotaikinasta n. 10 x 10 cm palasia ja laita 2-4 viipaletta banaania ja jos tekee mieli suklaata niin 1-2 viipaletta suklaata. Kääri (eli sivureunat keskelle, toisesta päästä rullaus toiseen päähän) ja kostuta reuna että menee nätisti kiinni. Upota kuumaan öljyyn paistumaan, varo voi pärskyä. Muista että öljy pitää olla tosi kuumaa, noin 180 asteista.

Paista ja pyöräytä paperin kautta johon jää ylimääräinen öljy. Tarjoile jäätelön ja alla olevan paksun kinuskikastikkeen kanssa.


Paksu kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
reilu loraus tummaa siirappia


Laita kaikki kattilaan ja kiehahtaa. Sen jälkeen laske lämpöä miedolle ja anna valmistua noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja paksuuntua rauhassa. Tarjoile esim. banaanirullien kanssa. Sopii myös täytekakun väliin, marjojen kanssa tai vaikka sellaisenaan jos ei muuta herkkua ole näköpiirissä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti