tiistai 3. joulukuuta 2013

Juustokinkkumakru eli mac and cheese with ham

Print this Article
Amerikan herkkuja. Monesti olen yrittänyt tehdä kunnon juustomakrua, mutta mistään en ole tykännyt. Tää ohje räjäytti meidän keittiön. Loistava arkipäivän ruuan resepti löytyi Maku-lehdestä.


Juustomakru

5 dl makaroneja
1 kpl sipulia hienonnettuna
200 g palvikinkkua siivutettuna
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
150 g cheddarjuustoa
½ dl tuoretta oreganoa hienonnettuna tai 1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria

Pinnalle:

50 g parmesanraastetta
50 g cheddarjuustoraastetta


Keitä makaronit kypsäksi runsaassa suolavedessä. Kuullota sipuli voissa. Sekoita mukaan jauhot ja kiehauta pikaisesti. Lisää maito ja kuumenna jälleen kiehuvaksi kokoajan sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Keittele noin 2-3 minuuttia. Lisää mukaan kinkkukuutiot, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna kunnes juusto on sulanut. Sekoita pastan joukkoon uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraasteet ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti