torstai 6. maaliskuuta 2014

Spagetti bolognese

Print this Article
Montaa bolognese kastiketta on tullut tehtyä, mutta tässä päästiin jo lähelle sitä oikeeta fiilistä. Meidän koko perhe näyttää tälle peukkua!

Spagetti bolognese

1 kpl porkkana
1 kpl varsiselleri
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
4 rkl tomaattipyrettä
2-3 prk tomaattimurskaa
1-2 rkl meiramia silputtuna
1 pnt basillikaa silputtuna
2 kpl laakerinlehteä
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Lisäksi: spagettia ja parmesanjuustoa

Laita tehosekoittimeen porkkana, varsiselleri, sipuli ja valkosipuli ja sekoita niin että sattumia saa jäädä hieman joukkoon. Kuullota seosta oliiviöljyssä 10 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se lähes kypsäksi. Lisää tomaattipyre, 2 purkkia tomaattimurskaa, meiramia, basillikaa, laakerinlehdet, sokeria, mustapippuria ja suolaa. Sekoita. Keittele miedolla lämmöllä noin 2 tuntia ja lisää tarvittaessa lisää tomaattimurskaa jos kastike tarvitsee lisää nestettä. Muista sekoitella välillä. Maista ennen tarjoilua ja tarjoile spagetin ja parmesanjuuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti