Olimme ystävillä herkuttelemassa tuona eräänä kesälauantaina. Ah, lapset olivat hoidossa ja ympärillä pörisi vain ampiaiset. Joita onkin riittänyt tässä elokuussa.... No enivei, Sande teki aivan Super loistavia Mansikkamargaritoja, hamppareita lisukkeineen, grillattua avokado-päärynäsalaattia, mutakakkua lisukkeineen.... KYLLÄ, olimme aivan täpösen täynnä illan päätyttyä. Kiitos mukavasta illasta krokettipelin äärellä Sande ja Mr M, We love you!
Mansikkamargaritat 4:lle
1 l jäisiä mansikoita
1 dl Tequilaa
½ dl Cointreau-likööriä
1 dl Finest Call lime-mixiä
jääkuutioita
vettä tarvittaessa ohennukseen
Lisäksi lime kuutioita lasin reunalle nököttämään.
Valion sivuilta Sande oli löytänyt Auradippin ja Tzatzikin ohjeet eli ne sitten seuraavaksi...
Auradippi
2 dl turkkilaista jogurttia
50 g Aura-murua
2 rkl persiljaa hienonnettuna
mustapippuria
sokeria
sitruunamehua
Sekoita kaikki sekaisin ja sitten vaan dippailemaan tai hampparin väliin ja suuta kohti!
Tzatziki
½ kurkku raastettuna
½ tl suolaa
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
mustapippuria
tuore minttusilppua
Sitten oli At Maria's blogista Grillattu avokado-päärynäsalaatti, johon mielestäni saisi vielä herkullisemman kun lisää joukkoon vähän sinihomejuustoa tai sormisuolaa päälle ripoteltuna.
Grillattu avokado-päärynäsalaatti
päärynän lohkoja
avokadon lohkoja
salaattisekoitusta
cashew-pähkinöitä
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
Lisäksi itse lisäisin sinihomejuustokönttejä ja sormisuolaa
Pyörittele päärynä- ja avokadolohkot öljy-suola-mustapippuriseoksessa ja grillaa grillissä tai parilapannulla liedellä niin, että ne vähän pehmenevät ja saavat kauniin grillikuviot. Asettele salaatti tarjoiluvuokaan ja kaada päälle öljyä ja balsamicoa. Lado päälle grillatut päärynä- ja avokadolohkot. Lisää lopuksi cashew-pähkinät ja halutessa sinihomejuustokönttejä ja sormisuolaa.
Sande oli tehnyt Sara La Fountainin ohjeen mukaan BBQ-kastiketta ja kyllähän sekin kuulkaas maistui oikein valloittavalta.
BBQ kastike
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3½ rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
2½ tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
Hamppari - Hampurilainen
itsetehtyjä jauhelihapihvejä grillissä kypsytettynä
hampparisämpylöitä grillissä
grillattuja tuoreita ananaslohkoja
cheddaria
tomaattiviipaleita
punasipulirenkaita
salaatinlehtiä
paahdettuja pekoniviipaleita
haluamaasi kastiketta tai jopa kaikkia eli Auradippiä, Tzatzikia tai BBQ -kastiketta
Jälkiruuaksi oli Sande tehnyt aina toimivaa mutakakkua eli Mud Cake. Lisäksi oli mascarpone-kermavaahtoa ja marjoja, aijaijaijai.... Ohje olikin Ruokapankista eli se löytyy tästä: Mutakakku - Mud Cake
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti