torstai 21. elokuuta 2014

Olipa kerran 2 akkaa ja 2 ukkoa herkuttelemassa!

Print this Article



Olimme ystävillä herkuttelemassa tuona eräänä kesälauantaina. Ah, lapset olivat hoidossa ja ympärillä pörisi vain ampiaiset. Joita onkin riittänyt tässä elokuussa.... No enivei, Sande teki aivan Super loistavia Mansikkamargaritoja, hamppareita lisukkeineen, grillattua avokado-päärynäsalaattia, mutakakkua lisukkeineen.... KYLLÄ, olimme aivan täpösen täynnä illan päätyttyä. Kiitos mukavasta illasta krokettipelin äärellä Sande ja Mr M, We love you!

Mansikkamargaritat 4:lle

1 l jäisiä mansikoita
1 dl Tequilaa
½ dl Cointreau-likööriä
1 dl Finest Call lime-mixiä
jääkuutioita
vettä tarvittaessa ohennukseen

Lisäksi lime kuutioita lasin reunalle nököttämään.

Kaikki sekaisin blenderissä ja sitten vaan naatiskelemaan!


Valion sivuilta Sande oli löytänyt Auradippin ja Tzatzikin ohjeet eli ne sitten seuraavaksi...

Auradippi

2 dl turkkilaista jogurttia
50 g Aura-murua
2 rkl persiljaa hienonnettuna
mustapippuria
sokeria
sitruunamehua

Sekoita kaikki sekaisin ja sitten vaan dippailemaan tai hampparin väliin ja suuta kohti!


Tzatziki


½ kurkku raastettuna

½ tl suolaa
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
mustapippuria
tuore minttusilppua

Laita raastettu kurkku siivilään ja lisää päälle suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita. Tarjoile dippinä, salaattina, lisukkeena, hampparin välissä, leivän päällä jne.


Sitten oli At Maria's blogista Grillattu avokado-päärynäsalaatti, johon mielestäni saisi vielä herkullisemman kun lisää joukkoon vähän sinihomejuustoa tai sormisuolaa päälle ripoteltuna.

Grillattu avokado-päärynäsalaatti


päärynän lohkoja

avokadon lohkoja
salaattisekoitusta
cashew-pähkinöitä
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa

Lisäksi itse lisäisin sinihomejuustokönttejä ja sormisuolaa

Pyörittele päärynä- ja avokadolohkot öljy-suola-mustapippuriseoksessa ja grillaa grillissä tai parilapannulla liedellä niin, että ne vähän pehmenevät ja saavat kauniin grillikuviot. Asettele salaatti tarjoiluvuokaan ja kaada päälle öljyä ja balsamicoa. Lado päälle grillatut päärynä- ja avokadolohkot. Lisää lopuksi cashew-pähkinät ja halutessa sinihomejuustokönttejä ja sormisuolaa.


Sande oli tehnyt Sara La Fountainin ohjeen mukaan BBQ-kastiketta ja kyllähän sekin kuulkaas maistui oikein valloittavalta.

BBQ kastike

4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3½ rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
2½ tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta

Sekoita kaikki BBQ-kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hetki kokoon liedellä. Ota kastike jäähtymään.

Hamppari - Hampurilainen


itsetehtyjä jauhelihapihvejä grillissä kypsytettynä

hampparisämpylöitä grillissä
grillattuja tuoreita ananaslohkoja
cheddaria
tomaattiviipaleita
punasipulirenkaita
salaatinlehtiä
paahdettuja pekoniviipaleita
haluamaasi kastiketta tai jopa kaikkia eli Auradippiä, Tzatzikia tai BBQ -kastiketta

Kokoa omasi ja laita kyytipojaksi itsetehtyjä lohkoperunoita uunissa.


Jälkiruuaksi oli Sande tehnyt aina toimivaa mutakakkua eli Mud Cake. Lisäksi oli mascarpone-kermavaahtoa ja marjoja, aijaijaijai.... Ohje olikin Ruokapankista eli se löytyy tästä: Mutakakku - Mud Cake


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti