torstai 25. syyskuuta 2014

Jos sä metsään tahdot mennä nyt, niin takuulla yllätyt; Tattipasta

Print this Article
Vauva kärpässieni, no jos mä en tästä kuitenkaan mitään pataa tekis.... 

Mitä isommat eellä, sen pienemmät perässä. Koo ja Herra F metsässä. 



Tuossa käytiin vähän metsässä pällistelemässä sieniä ja luontoa. Matkassa oli minä, joka on viimeks käynyt lapsena sienessä ja sitten kaksi ensikertalaista sienestäjää eli Koo ja Herra F. Siellä me sit kateltiin ja tunnistukset sienien suhteen oli hyvin minimaaliset. Koo rehvakkaasti esitteli kännykkää, kuinka siellä on joku sienisivusto, että kyllähän me kuule noi tuosta tunnistetaan... Ja ketut, sanon minä. Ei se niin helppoo ollutkaan. Toki olihan siellä sitten pähkäilyn jälkeen syötäviä sieniä liuta, mutta jätettiin ne nyt vielä luontoäidin hoiviin. Ensi vuonna uudestaan ja jos tosiaan tunnistais paremmin muitakin kuin kärpässienet, tatit ja kanttarellit......  Meidän suuri sienisaalis oli sitten 2 tattia. No hei parempi sekin kun ei mitään. Siitähän sitten syntyi tattipasta. Mut se mikä me erityisesti metsässä tunnistettii oli noi saamarin hirvikärpäset... Siinä muuten yksi ärsyttävämmistä pikku olennoista mitä tiiän. Puistattaa vieläkin..... Niitä oli nimittäin paljon!


Tattipasta

400 g spagettia
1 pkt pekonia kuutioina
1 kpl sipuli silputtuna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
oliiviöljyä
2-3 kpl tattia pienennettynä
½ pnt timjamia silputtuna
½ pnt ruohosipulia silputtuna
mustapippuria
suolaa

Lisäksi: parmesan raastetta

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Kypsennä muut aineet pastan valmistuessa. Kuullota pekonikuutiot ja sipulit oliiviöljyssä hetken verran. Lisää tattikuutiot mukaan ja hauduta noin 5-10 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, tuoreella timjamilla ja ruohosipulilla. Kaada valutettu pasta sieniseoksen päälle ja sekoita kunnolla. Anna maustua hetki miedolla lämmöllä ja tarjoa parmesan raasteen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti