Tillifetasalaatti sopis vaikka ihanan tuoreen leivän päälle tai grilliruuan kanssa, nams sanon minä. |
Tillivoita ja itse tehtyä patonkia. |
Vapun melonisalaatti |
Namilautanen eli eri suklaita tai nameja vinksin vonksin... Aih... aina hyvää niin isojen kuin pienten syöjien suuhun. |
Meillä oli pienet kutsut ja tein sinne itse tehtyä patonkia, jonka ohjeen nappasin Hellapoliisin sivuilta, tillivoita, tabboulehia, Vapun melonisalaattia joka löytyi Radio Novan sivuilta kohdasta Vapun reseptit, sieltä kyl löyty paljon hyviä ohjeita, kantsii käydä kurkkaa. Sitten oli vielä tillifetasalaattia Kaikki äitini reseptit blogista.
Tillifetasalaatti
fetaa
kurkkua (valutettuna)
tilliä
sitruunamehua
suolaa
Aloita raastamalla tai pilkkomalla kurkku ja muista vähän valuttaa nesteitä pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna hetken maustua. Sopii sellaisenaan, leivän kanssa, grilliruuan kanssa, lihan, kanan, kalan..... Ah ihanaa!
Vapun melonisalaatti
½ kpl vesimeloni
½-1 pkt hyvää fetajuustoa
kourallinen tuoretta minttua
(sitruuna-oliiviöljy tai viinietikka-öljy
kastiketta)
Pilko meloni haarukkaan sopiviksi kuutioiksi ja
asettele laakealle tarjoiluvadille. Murenna pinnalle fetaa ja silppua minttu ja
ripottele päälle. Tarjoa sellaisenaan tai sitruuna-öljy tai
viinietikka-öljykastikkeen kera. Itse tein sitruunaöljyä.
Patongit tulee 3 kpl
2½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota liinan alla. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla. Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.
Voit ripotella taikinalevyn sisälle juustoraastetta, valkosipulirouhetta, maustevoiviipaleita, pähkinämuruja, voita....
Tabbouleh resepti löytyykin Ruokapankin sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti