Aasian katukeittiön makuja, itse tehtynä. Tulisuutta voinee itse säädellä, joten jos oikein hot hot niin ei muuta kuin chiliä vaan mukaan niin että tuntuu, mutta äkkiä kaikki ruuan maku häviää taustalle. Soijan ja kalakastikkeen määrät aika mututuntumalla, laita eka vähemmän ja maistele koska olis hyvä suolatasapaino.
Arkinen thairuoka
3 dl täysjyväriisiä
400-800g paistijauhelihaa
1 ps/rasia tuoreita sokeriherneitä
1 pnt thaibasillikaa silputtuna
seesamiöljyä
3-6 rkl vaaleaa soijaa (vähä suolaista)
3-6 rkl kalakastiketta
4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 kpl chiliä hienonnettuna
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä. Kuumenna öljy wokissa ja aloita kuullottamalla sipuli, chili ja valkosipuli, älä anna palaa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta soijalla ja kalakastikkeella. Heitä mukaan sokeriherneet, sekoita ajoittain. Kun riisi alkaa olla melkein kypsää niin lisää thaibasillika ruuan joukkon. Valuta riisi ja sekoita ne jauhelihaseoksen mukaan. Anna maustua hetki. Sit vaan ääntä kohti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti