Appelsiinikanaa
3 kpl kananrintafileitä, luullisia
1 kpl valkosipulia viipaloituna
3 kpl appelsiinia viipaleina
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna ja mehuna
voita
suolaa
mustapippuria
Laita rintafileet uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viipaloi valkosipulinkynnet sekä 3 kpl appelsiinia. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista tästä vielä mehut. Laita muutama voinökäre päälle. Laita uuniin paistumaan 180-200 asteeseen 2½-3 tunniksi. Kannattaa vähän käännellä niin maut tulevat paremmin kanan pintaan, ite unohdettiin tämä vaihe.
Uunijuureksia
1 kpl bataattia kuutioituna
2 kpl porkkanaa kuutioituna
½ kpl lanttua kuutioituna
5 kpl perunaa kuutioituna
voita
suolaa
mustapippuria
Kuori kaikki juurekset ja kuutioi tai lohko. Laita ne uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle muutama voinökäre. Paista uunissa 180 asteessa vähintään tunnin verran ihan alatasolla. Sekoita välillä.
Oli melko puutteellinen resepti. Laitoin aplarin siivut kanojen päälle, niin mihin mä raastetta tartten? Eli vaiheita puuttuu, että mitä niille raaka-aineille tehdään
VastaaPoistaHei, kiitos viestistä. Olen kirjoittanut ohjeen aika löyhästi. Tarkoituksena oli laittaa kaikki raaka-aineet kanojen joukkoon uunivuokaan. Kanoja pyöritetään appelsiiniliemessä paiston ajan, jolloin maku on syvempi.
Poista