tiistai 24. marraskuuta 2015

Kvinoa-kanasalaatti meksikon vivahteella

Print this Article
Ha haaa ja jälleen mennään Jamie Oliverin jalanjäljissä, no mukaillen, mutta jalanjäljissä kuitenkin. Jos toi nykyinen Jamie näyttää noin hyvälle niin hei on näistä sen uusista ruuista jotain hyötyä ollut. Must näis on jotenki semmoinen uus kiva tempo. Plus mistä erityisesti tykkään niin on makuja ympäri maailmaa, kuten tässäkin salaatissa on menoaskeleita otettu meksikosta. Musta tää salaatti sopii niin arkeen kuin juhlaankin.


 MAUKASTA, MEHUKASTA JA RAIKASTA


Kvinoa-kanasalaatti meksikon vivahteella, 4:lle

2½ dl tavallista, mustaa tai punaista kvinoaa
4 kpl kananfileitä
1 pieni kypsä mango kuutioina
2 kpl avokadoa kuutioina
300 g erivärisiä tomaatteja lohkoina
2 kpl limen mehua
1 prk maissia tai 2 kpl maissintähkää
2 kpl valkosipulin kynttä viipaleina
6-8 viipaletta pekonia viipaleina
1 kpl chiliä hienonnettuna
½ pkt fetaa kuutioina
1 ruukku korianteria tai minttua
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi:

nachoja


Paista kanafileet kypsiksi ja mausta suolla sekä pippurilla. Viipaloi kanafileet. Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan. 
Laita tarjoilukulhoon kuorittu ja kuutioitu mango, avokado, purista limen mehut, lorauta noin 2 ruokalusikallista oliiviöljyä, ripaus suolaa sekä mustapippuria. Paahda pannulla maissinjyvät tai kokonaiset maissit. Paistamisen jälkeen leikkaa jyvät karkeasti irti. 

Lisää paistinpannulle pienen pieni loraus öljyä sekä pekoniviipaleet, valkosipuliviipaleet ja hienonnetun chilin. Paistaa nämä keskilämmöllä, säännöllisesti sekoittaen. 

Valuta kvinoa ja nosta salaattikulhoon, anna hetken maustua. 

Kasaa salaattikulho valmiiksi eli lisää siihen maissinjyvät, kanaviipaleet, pakonipaistot, fetakuutiot ja korianterin lehtiä. Syö nachojen kanssa tai nachoilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti