Suklaamoussekakku
1 pkt (260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75 g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata (70 %)
4 kpl kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
mustikoita
Kuumenna uuni 180-asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen tai jos oikein varman päälle niin vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tai nauti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti