keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Porkkanapesto

Print this Article




























Porkkanapesto, nam... Se sopii mainiosti leivän päälle tai pastan joukkoon ja miksipäs ei myös voileipäkakun täytteeksi. Kesällä tämä sopii myös grilliruuan lisukkeena. Aurinkoinen oranssin väri saa kyllä kaikki hyvälle tuulelle. Tämäkin oli kokkaa ja kuvaa kurssin satoa. Kurssilla söimme sitä pehmeän reikäleivän kanssa ja siitä laitan ohjeen perästä päin. Otan muuten aika paljon kuvia ihan vain iPhone kännykällä eli näyttää se kuvaaminen onnistuvan ihan hyvin niilläkin ;)


Porkkanapesto

4-5 kpl porkkanoita kuutioituna
1 kpl sipulia hienonnettuna
½-1 kpl chiliä hienonnettuna
2-3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pieni töräys hunajaa
50 g parmesanjuustoa
basillikaa
rukolaa
persiljaa
sitruunanmehua
oliiviöljyä

Kuori ja kuutioi porkkanat sekä hienonna sipulit että chili. Kuullota nämä oliiviöljyssä miedolla lämmöllä lähes kypsiksi. Mausta suolla, pippurilla sekä hunajalla. Jäähdytä seos.

Valmista pesto eli soseuta kaikki kypsennetyt kasvikset sekä parmesanjuusto, yrtit, sitruunamehu ja oliiviöljyn kanssa tasaiseksi massaksi. 
  Kurssilainen Arja ottamassa porkkanapestosta kuvaa. Arja kirjoittaa myös omaa blogiansa nimeltään Makujen päiväkirja, kannattaa käydä lukemassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti