Nektariini-bresaolasalaatti 4:lle
4 kpl nektariineja lohkona
8 dl vihersalaattisekoitusta
150 g bresaolaa tai parmankinkkua
200 g taleggiota tai mozzarellaa
3 rkl paahdettuja ja rouhittuja pähkinää tai pinjansiemeniä
Sinappikastike
1 tl makeahkoa sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl valkopippuria
Tee ensin kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etika tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla sekä pippurilla.
Paista nektariinilohkoja grillissä tai parillapannulla, niin että pintaan tulee kauniit raidat.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita joukkoon puolet salaattikastikkeesta. Laita tarjoiluvadille. Nosta päälle nektariinit, kinkkuviipaleet ja paloiteltu juusto. Viimeistele pähkinöillä tai siemenillä sekä lopulla kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti