torstai 7. huhtikuuta 2016

Parsa-voitaikinakierteet

Print this Article


Sanoko joku parsa? Tankoparsa on varma kevään merkki ja niistä löytyy jos jonkilaista ohjetta. Kokkaa ja kuvaa kurssilla söimme voitaikinaan kierrettyjä parsoja. Nää sopiskin hyvin grillatun lihan kanssa tai miksipäs ei myös kalan kaverina.



Parsa-voitaikinakierteet

1 pk / 500 g  voitaikinalevyjä
n. 6 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa
n. 6 rkl vastaraastettua parmesaania
n. 25-30 kpl vihreää tankoparsaa

Lisäksi: 

kananmunaa voiteluun


Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen, tavallinen uuni 225 asteeseen. Laita sulaneet taikinalevyt kevyesti jauhotetulle työtasolle. Kauli hieman ohuemmaksi. Voitele tuorejuustolla ja ripottele päälle parmesaania. Leikkaa levyt 30 cm pitkiksi suikaleiksi. 

Poista parsoista kovat tyvet. Jos parsat tuntuvat puisilta, voit kuoria ne kevyesti. Kieputa taikinasuikaleet spiraalimaisesti ja napakasti parsojen ympärille, parmesaanipuoli sisäänpäin. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla. Paista 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniin kullanruskeeta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti