Sitruuna-tuorejuustovaahto ja karamellisoidut hedelmät
Sitruuna-tuorejuustovaahto:
200 g tuorejuustoa, maustamaton
½ dl sokeria
1 kpl sitruunan mehua
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
2 dl kevyesti vaahdotettua kermaa
Karamellisoidut hedelmät:
4 kpl keltaista luumua tai aprikoosia
3 rkl voita
4 rkl sokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta raastettuna
4 rkl vettä
Aloita vaahdon teosta eli sekoita sokeri sekä sitruunan mehua, kuoriraastetta tuorejuuston sekaan. Yhdistä kevyesti vaahdotetun kermavaahdon sekaan.
Puolita hedelmät ja poista kivet. Viipaloi hedelmäliha. Mittaa voi pannulle ja anna sulaa. Lisää sokeri, hedelmäviipaleet ja applesiininkuori. Paista noin minuutti. Lisää vesi ja kiehauta seos.
Annostele tarjoiluastioihin haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti