Tein kukkakaalista Maku-lehden ohjeella kukkakaalisalaatin, jota kyllä hieman tuunasin. En löytänyt kuin normaalia valkoista kukkakaalia, mutta mukaan menis kyllä kivasti värilliset kukkakaalitkin eli niitähän on lila, oranssi sekä vihreä. Kukkakaalisalaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan. Salaatti sopii salaattipöytään sekä grilliruuan kaveriksi. Kukkakaali on muuten vuoden vihannes!
Kukkakaalisalaatti
1½ kg erivärisiä kukkakaaleja
2 kpl omenaa kuutioina
2 kpl kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 pnt ruohosipulia hienonnettuna
1 dl pähkinöitä tai pinjansiemeniä paahdettuna
5-7 kpl retiisiä viipaloituna
Kastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 pnt tilliä hienonnettuna
2 rkl piparjuuritahnaa
½ kpl sitruunan mehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Koristelu:
tilliä, persiljaa ja/tai ruohosipulia
Leikkaa kukkakaalinuput pieniksi suupaloiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Hienonna sipulit. Viipaloi retiisit. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa. Sekoita kastikkeen raaka-aineet ja nostele kasvisten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastialle. Anna salaatin maustua jääkaapissa muutamasta tunnista - vuorokauteen. Koristele yrteillä.
No nam mikä salaatti! Tämän ohjeen otan kyllä talteen.
VastaaPoistaEi taida meidänkään pikkukaupoista saada värillistä kukkakaalia, mutta eiköhän tuolla normaalillakin pärjätä.
Tunnustan että olen huono laittamaan salaatteja.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa,