PS. Nämä herkut kerkeät tehdä vielä jouluksikin että vinks vinks vaan!
Mariannetryffelit
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
200 g vaaleaa maitosuklaata
1 ps (150g) Marianne-karkkirouhetta
Koristeluun:
1 ½ dl (aitoa) kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
(tomusokeria)
Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseoksen joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä.
Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on noin kaksi senttiä. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele jokainen tryffeli jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritetyt tryffelit. Säilytä tryffelit viileässä. Siivilöi niiden pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti