Koo sai lahjaksi sähkösavustimen ja olemme muutaman kerran nyt savustellut. Ekalla kerralla olimme niin tohkeissamme että unohdimme kalasta suolan kokonaan. Savulohi on hyvää jo sellaisenaan. Meijän Herra F 1.5v suorastaan rakastaa L O H T A. On se sitten miten vaan tehty, niin silmät loistaen syö tätäkin herkkua. Reseptejä on monia mutta tällä me tehtiin ja hyvää tuli.
Savulohi
800g lohifile
suolaa
2 dl leppähaketta kiloa kohden
3-5 sokeripalaa
voi laittaa katajanoksia jos semmoista löytyy
Suolaa lohifile ja asettele se savustuspöntön ritilän päälle. Alalevylle tulee hake ja sokerinpalat, tänne tulisi myös katajaa jos sitä on maisemissa. Anna lohen savustua noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti