perjantai 28. joulukuuta 2012

Coleslaw

Print this Article

Joulu on juhlittu ja herkuteltu. Tämän joulun ruuat teimme yhdessä veljen perheen kanssa ja vähän kyllä meidän äitikin osallistu muutaman ruuan tekoon. Laitan ohjeita pikku hiljaa... Uusien ohjeiden lisäksi tarjolla oli marinoituja oliiveita ja feta-juustoa. Lihapullia, kastiketta, savustettua lohta ja kermaviilikastiketta. Tilli-voisula pariisinperunoita, helppo herkku eli kiehauta pariisin perunat ja kaada kulhoon lisää sulatettua voita ja tillisilppua, pyöräytä ja tarjoile :) Oli veljen vaimon mummon tekemiä peruna- ja porkkanalaatikkoa.... jne.. Eihän sitä enää ees muista mitä kaikkea oli.


Coleslaw on helppo tehdä ja sopii hyvin esim. grilliruuan tai hampparin kylkeen!


Coleslaw

1 kpl pieni keräkaali pieninä suikaleina
3-4 kpl porkkanoita raasteena
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl Creme Fraisea
1 dl majoneesia
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

Päälle: Pähkinöitä, rusinoita... tai jätä se sellaiseksi.


Silpo kaali ja raasta porkkanat astiaan. Sekoita erillisessä kulhossa loput aineet sekaisin keskenään ja sitten sekoita kastike kaalin ja porkkanan joukkoon. Anna maustua jääkaapissa min. 2h, mutta voinee tehä jo edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti