▼
maanantai 10. joulukuuta 2012
Mustikkahilloke sopii niin juustojen kuin jäätelön kanssa. Käytin pakastemustikoita ja ihan hyvin toimi niilläkin.
Mustikkahilloke
2 l mustikoita
1 dl vettä
1 dl Persikka-Omenaviinietikkaa
3 dl ruokosokeria
1 kpl vaniljatanko
1,5 tl anista hienonnettuna
5 kpl neilikkaa hienonnettuna
1 kpl kuivattu chipalko hienonnettuna
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja halkaistu vaniljatanko ja lisää joukkoon hienonnettu anis, neilikka ja chili, sekoita hyvin. Nyt voit lisätä mustikat. Sekoita ja kuumenna seos kiehumispisteeseen ja sitten hiljennät lämpöä ja keittele 30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatanko. Kaada hilloke purkkeihin tai tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Hilloke säilyy hyvänä noin 2 kuukautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti