lauantai 8. joulukuuta 2012

Parmesanperunat

Print this Article

Oih, nää oli super ihania. Sopii niin lihan, kanan tai kalan kanssa eli hyvin monipuolinen lisuke. Persiljan voinee survasta sauvasekoittimellakin niin saa vielä hienonpaa, minä hakkasin vähän veitsellä en sen kummempaa. Kokeilkaa!


Parmesanperunat

10 kpl pienehköjä kiinteitä- tai yleisperunoita
oliiviöljyä
suolaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
1 pnt persiljasilppua
1 kpl sitruunankuori raastettuna
1-3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna


Keitä perunat. Kunnes perunat ovat kypsiä laita perunat voipaperiselle pellille ja litistä perunat lasin pohjalla mutta älä paina liian kovaa ettei peruna halkea totaalisesti. Sitten päälle suolaa ja oliiviöljyä. Paista uunissa grillivastuksella 225 asteessa noin 5-10 min tai kunnes peruna muuttuu kauniin ruskeaksi ja rapsakaksi. Tee tällä välin seos kulhoon eli parmesanraastetta, persiljasilppua, sitruunankuorisilppu ja valkosipulimurska, sekoita. Ota perunat uunista ja kaada ne seokseen. Pyörittele varovasti ettei perunat levahda totaalisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti