keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tape kokkaa ja me syödään

Print this Article
Avocadoretiisitsatsiki, meijän Tape eli mun äiti on napannut ohjeen Anna-lehdestä. Tää oli kyllä tosi hyvää ja erilaista kuin ns. normaali tsatsiki. Sopii grilliruoan kylkeen mutta voisin kuvitella että myös noutopöytään tai leivän kanssa.



Meloni- ja mozzarellasalaatti. Tämäkin löytyi Anna-lehdestä. Aivan älyttömän hyvää, tulee hyvä kesäfiilis. 


 
Sittes ihas vaan grillatut entrecote-pihvit. Meijän iskä grillaili ja me nautiskeltiin. Tais olla valkosipuli-chilimarinadissa maustettu.


Avocadoretiisitsatsiki

2 kpl avocadoa paloiteltuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl sitruunan mehu
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
tilkka hunajaa
½ kpl kurkkua
2 nippua retiisiä
tilliä silputtuna
ruohosipulia silputtuna


Laita avocadopalat monitoimikoneeseen, lisää päälle sitruunan mehu ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää tuorejuusto, jogurtti ja soseuta lisää. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja tilkalla hunajaa, sekoita. Silppua tilli ja ruohosipuli. Leikkaa kurkku ja retiisi pieniksi kuutioiksi. Sekoita suurin osa tahnan mukaan ja jätä loput päälle koristeeksi.


Meloni- ja mozzarellasalaatti

1 kpl kypsä verkkomeloni lohkoina, toki muutkin melonit käyvät
1 kpl minivesimeloni lohkoina tai ½ isosta vesimelonista lohkoina, toki muutkin melonit käyvät
3-4 kpl bufala mozzarellaa revittynä
2 kpl punasipulia renkaina
1 pnt basillikaa
mustapippuria
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa


Paloittele melonit lohkoiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Revi mozzarellat melonien päälle. Jauha päälle mustapippuria. Asettele ohuet punasipulirenkaat niiden päälle. Lisää salaatin päälle basillikanlehdet. Juuri ennen tarjoilua lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti