maanantai 5. elokuuta 2013

Rapsakat ahvenet ja melkein itse tehty aioli

Print this Article
Koon äiti teki rapsakoita ahvenia mökillä ja pitihän niitä sitten tehä vielä kotonakin. Lisukkeeks tein melkein itse aiolin eli tuunasin valmismajoneesia. Kesä!


Rapsakat ahvenet

ahvenfileitä
ruisjauhoa
suolaa
mustapippuria
voita
rypsiöljyä


Laita syvään lautaseen ruisjauhoja reilusti, suolaa ja halutessa mustapippuria. Sekoita ja pyörittele ahvenfileitä jauhoseoksessa, niin että seosta on jokapuolella kalaa. Sitten pannulle reilu nokare voita ja loraus öljyä. Kuumenna pannu ihan kuumaksi ja paista kalafileet. Älä kääntelee ees taas vaan anna ensiksi rapsakoitua toinen puoli ja sitten toinen. Ahvenfileiden kanssa sopii aioli, tillikermaviilikastike...


Melkein itse tehty aioli 4:lle

3-4 reilua rkl valmista majoneesia
½ kpl sitruunan mehua
1 kpl valkosipulia hienonnettuna
mustapippuria


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hetken maustua jääkaapissa. Tarjoile esim. rapsakoiden ahventen, grillatun kanan tai pihvin kera, sopii myös lohkoperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti