Ohjeen nappasin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Leipä oli kyllä suussa sulavaa, voin suositella. Tästä on helppo tehdä monia omia versioita esim. vaihtamalla pähkinöitä, yrttejä, juustoja, hedelmäpaloilla jne...
Italialaiset tomaatti-salvialeivät
1 dl spelttitäysjyvämannaa
7 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1 tl ruokosokeria
2 tl suolaa
4 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
Täyte:
10 kpl kirsikkatomaatteja
1 pkt mozzarellaa
2 kpl porkkanaa
2 dl pekaanipähkinöitä
1 dl salvianlehtiä
sormisuolaa
Lisäksi:
oliiviöljyä
Laita spelttitäysjyvämanna, vehnäjauho, hiiva, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, lisää öljy ja vaivaa kunnes taikina alkaa irtoamaan käsistä.
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja muodosta siitä pallo taittamalla reunoja muutamaan otteeseen taikinan keskustaan päin. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota noin tunnin verran.
Esivalmistele täyteaineet kohotuksen loppuvaiheessa. Halkaise tomaatit ja revi mozzarella. Kuori ja raasta porkkanan kuorimaveitsellä lastuja.
Kumoa kohonnut ja levännyt taikina jauhotetulle työtasolle. Vaivaa taikinaa hetki pöytäpintaa vasten. Levitä siitä sormien avulla painellen suorakaiteen muotoinen levy. Jauhoja saa olla reilusti, jotta niitä kivasti leivän pintaan.
Levitä täytteen tasaisesti levyn päälle. Säästä muutama tomaatti ja pähkinä leivän pinnalle. Taita suorakaiteen oikea kolmannes taikinan keskustaan kohden. Tee samalla tavalla vasemmalle puolelle. Lopputulos on pienempi suorakaide, jossa täyte on jäänyt leivän sisään. Leikkaa suorakaide 4 osaan. Nosta palat leivinpaperilla päällystetyille kahdelle pellille leikkuupinta ylöspäin. Avaa kierteistä täytteet näkyviin. Taputa leivät jauhotetuilla käsillä. Anna leipien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 250 asteeseen.
Lisää muutama tomaatti ja pähkinä leivän pinnalle. Paista leipien pintaan väriä 5-10 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Ota leivät uunista ja lorauta oliiviöljy leipien pinnalle. Kiedo leivät pyyhkeen sisään vetäytymään ennen herkuttelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti