keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kanttarellipekonirisotto

Print this Article
Syksy on sienien aikaa. Kanttarelli on varmaankin yksi käytetyimmästä metsässä kasvavista sienistä joita moni kotikokki rakastaa. Helppo sieni ja maistuu suussa kuin suussa. Toki tässä risotossa voi käyttää muitakin sieniä, mutta nyt mennään okrankeltaisen kanttarellin voimin.


Kanttarellipekonirisotto

50 g voita
3 dl risottoriisiä
1 kpl punasipulihienonnettuna
½ pkt pekonia kuutioituna
500 g kanttarelleja revittynä
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 5 dl kasvislientä
1-1½ dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
1 dl kuohukermaa
½ pnt persiljasilppua
1 dl pecorinoraastetta
oliiviöljyä

Tarjoiluun pecorino- tai parmesanraastetta


Aloita kuullottamalla punasipuli voissa, lisää pekonikuutiot ja anna niiden saada vähän väriä. Lisää revityt kanttarellit ja valkosipuli. Anna hieman maustua. Kaada riisi sekaan ja anna hetken paistua sekoittaen. Lorauta valkoviini mukaan, sekoita ja anna nesteen haihtua osittain. Lisää kuumaa kasvislientä kauha kerrallaan, sekoita ja anna nesteen haihtua osittain. Jatka kunnes riisi on melkein valmista. Sitten lisää loraus kermaa, persiljasilppua, suolaa ja mustapippuria, sekoita. Maista. Lisää juustoraaste ja maista. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Sekoita ja anna risoton olla notkeaa, mutta itse riisin olla pikkiriikkisen napakkaa. Tarjoile pecorino- tai parmesanraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti