▼
tiistai 1. lokakuuta 2013
Magiaa marenkiherkkua ja suklaakastiketta
Marengit:
3 kpl kananmunan valkuaisia
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi massaksi. Yhtään keltuaista ei saa joutua joukkoon tai marengeista ei tule yhtikäs mittää.... Pursota tai lusikoi haluamasi kokoisia kasoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista marengit kypsiksi 40 min 160 asteessa ja jonko jälkeen lasket lämmön 50 asteeseen toisiksi 40 minuutiksi. Ota lämpö pois ja anna marengien jäähtyä uunissa vaikka koko päivän. Valmiit marengit ovat päältä rapeita ja sisältä hiukan tahmeita, tosin tästä on montaa kuppikuntaa ja toiset tykkää että on enempi tahmeita tai sitten enempi kuivia.
Suklaakastike:
4-5 rkl tummaa kaakaoo
1½-2 dl vettä
1-½ dl sokeria
5-6 palaa tummaa suklaata
Kaada kattilaan kaikki ainekset ja anna kiehahtaa ja sitten tehoja hiljaselle. Maistele ja lisää tarvittaessa nestettä tai kaakaoo. Voit tarjoilla niin kylmänä kuin kuumana.
Lisäksi tarvitaan kermavaahtoa, vaniljajäätelöä ja puolijäisiä kotimaisia marjoja. Kasaa miten kasaat, kaikki se menee kuitenkin.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti