Chorizo kirsikkatomaatti pizza
Pizzapohja (ohje sama kuin Kotipizzassa mutta tästä tehdään 2 pyöreää pizzaa)
3 dl haaleaa vettä
1 ps kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
suolaaSekoita kuivahiiva haaleaan veteen, lisää joukkoon suolaa, öljy ja jauhoja pikku hiljaa. Vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kohota jos siltä tuntuu, täs vaiheessa meikällä jo kiire syömään joten mäjäytän taikinan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Muista jakaa taikina kahteen osaan. Tasoitan taikinan käsin jauhoja apuna käyttäen pyöreähköksi pizzaksi.
Tuunattu ketsuppi pizzalle
2 dl ketsuppia
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl sokeria
1 tl chilirouhetta
½ kpl sitruunanmehua
½-1 rkl kuivattua oreganoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa, sekoita. Tämän jälkeen kattila pois levyltä sivuun ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
Prosciutto oliivi pizza
1-1½ palaa mozzarellaa revittynä
½-1 pkt prosciuttoa
5-7 kpl vihreää kivellistä oliivia viipaloituna
oliiviöljyä
sormisuolaa
basillikanlehtiä
Pizzapohjan päälle ½ tuunatusta ketsupista, revi mozzarellaa, heittele prosciutot päälle kuten myös viipaloidut oliivit. Ennen uuniin laittoa sormisuolaa ja oliiviöljyä. Paista uunissa 250 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on rapea ja päältä kauniin värinen. Tarjoile oliviiöljyn ja tuoreen basillikan kanssa.
Chorizo kirsikkatomaatti pizza
1-1½ palaa mozzarellaa revittynä
n. 10cm pala chorizoa viipaloituna
5-7 kpl kirsikkatomaattia halkaistuna
oliiviöljyä tai chiliöljyä
sormisuolaa
rucolaa
Pizzapohjan päälle ½ tuunatusta ketsupista, revi mozzarellaa ja asettele päälle chorizoviipaleet ja kirsikkatomaatit. Lisää ennen uuniin laittoa sormisuolaa ja öljyä. Paista uunissa 250 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja päältä kauniin värinen. Tarjoile öljyn ja rucolan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti