sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kiertelen ympäri maailmaa... Tiikerirapuja, canneloneja ja bannoffeepiirasta

Print this Article


Tuossa taanoin eli keväällä jo olimme serkkupojan ja hänen vaimonsa luona kylässä. He olivat tehneet Kiertelen ympäri maailmaa -menun eli oli Aasian suunnalta tiikerirapusalaattia, joka oli napattu Makuja.fi sivustolta, Canneloneja kahdella eri täytteellä oli mun serkun Okkarin omaa käsialaa ja Englannista löytyi Bannoffeepiiras, joka oli Ruokasurffausta blogista

Kiitos näin jälkikäteen E&O, seuraavaan kertaan ;)


Aasialainen tiikerirapusalaatti

Rapumarinadi:

20 kpl tiikeriravunpyrstöjä
2 kpl valkosipulinkynttä raastettuna
½ kpl punainen chili hienonnettuna
pieni pala inkivääriä raastettuna
pieni nippu timjamia hienonnettuna
½ dl rypsiöljyä marinointiin

Lisäksi suolaa ja mustapippuria


Salaattipohja:


3 dl keitettyä bulguria
1 kpl granaattiomenan siemeniä
1 kpl ananas kuutioituna
3 rkl mangochutneytä
1 kpl papaya kuutioituna
2 rkl limen mehua
½ dl oliiviöljyä
korianterisilppua
vesikrattia


Lime-aiolikastike:


1 dl majoneesia
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl limen kuori raastettuna
suolaa
mustapippuria

Lisäksi: Limelohkoja

Sekoita kulhossa kaikki rapumarinadin aineet keskenään ja anna tiikerirapujen maustua muutama tunti. Kuivaa ravut pyyhkeen tai paperin päällä ja paista kuumalla paistinpannulla nopeasti.
Mausta suolalla ja pippurilla paistamisen yhteydessä.


Sekoita kulhossa keskenään tuoreesta ananaksesta leikattuja sormenpään kokoisia paloja, papaijakuutioita, mangochutney ja limen mehu. Lisää suolavedessä keitetyt bulgur-suurimot, granaattiomenan siemenet sekä korianteri ja vesikrassi. Yhdistä salaattipohja paistettujen tiikerirapupyrstöjen kanssa. Annostele tarjoiluastioihin. Tee lime-aiolikastike ja lisää kastiketta salaatin päälle ja koristele yrteillä sekä limelohkoilla. Raikasta ja tooooosi hyvää, suosittelen!


Okkarin cannelonit kahdella täytteellä
 

½ pkt cannelloni putkiloita
 

Tomaattikastike:
1 prk säilöttyjä luumutomaatteja
1 prk Dolomito pastakastike
1 prk chili tomaattimurska
1 prk tomaattipyre
1 prk Arrabiattaa
nyrkki tuoretta basilikaa
nyrkki tuoretta timjamia
2 kpl valkosipulia hienonnettuna
1 kpl tavallinen sipuli hienonnetuna
 

Kuullota valkosipulit, sipulit ja yrtit oliiviöljyssä. Sössää tomaattimurskat sauvasekottimella tai tehosekottimella. Yhdistä kaikki ja keitä hiljalleen noin tunti.
 

Tonnikalatäyte:


1 prk Chilitonnikala
1 prk tavallinen tonnikala
1 tuubi Abban tonnikalajuustotahnaa
mustapippuria
thaimaalaista kalakastiketta loraus jos toinenkin
 

Sekoita kaikki aineet keskenään.
 


Jauhelihatäyte
 

400 g jauhelihaa
kanttarelleja
korianteria
ricottajuustoa
Worsester kastiketta loraus jos toinenkin
suolaa
mustapippuria


Paista jauheliha ja lisää kattarellit ja loput aineet. Sössää tehosekottimessa.


Valkokastike:
 

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g parmesaania raastettuna
muskottipähkinää
mustapippuria
 

Sulata rasva ja lisää jauhot mukaan. Kuumenna hetki ja lisää maito vähitellen ettei tuu klönttejä. Keitä muutama minuutti. Mausta ja lisää lopuksi juustoraaste.
 

Lisäksi 1-2 kpl mozzarellajuustoa ja parmesanraastetta
 

Sitten itse asiaan eli Okkari sanoi että putkilot sai kätevästi täytettyä pursotinpussilla. Laita vuokaan ensin tomaattikastike (sitä saa olla toosi reilusti) Sitten putkilo täyteen mössöä ja riviin vuokaan. Voit laittaa esim. toiseen päätyyn tonnikalat ja toiseen jauhelihatäytteiset tai sitten kahteen pienempään uunivuokaan. Putkiloita voi laittaa pariin kerrokseen. Päälle valkokastike ja vielä reilusti parmesaania raaatettuna ja mozzarellajuustoa. Paista uunissa 175 asteessa noin 45min-1h. Anna sitten hetken vetäytyä uuni jo sammutettuna.


Bannoffee piirakka

14 kpl Digestivekeksejä
75 g voita sulatettuna
1 prk kondensoituamaitoa
2-3 kpl banaania
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
kaakaojauhetta


Aloita kuumentamalla isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen. Poista kondensoidunmaidon purkista etiketit ja laita tölkki kiehuvaan veteen. Anna veden kiehua hiljalleen noin 2½ tuntia. Muista lisätä välillä lisää vettä kattilaan, koska sitä haihtuu koko ajan pois.

Ota 2½ tunnin päästä tölkki pois vedestä ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa ettet saa päällesi tulikuumaa kinuskia päälle!!!

Sillä aikaa kun kondensoitumaitotölkki kiehuu vedessä tee keksipohja. Murskaa keksit ja lisää voisula murskan päälle. Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele se tiukasti vuoan pohjalle. Laita se jääkaappiin kovettumaan.

Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kun kondensoitumaito on jäähtynyt niin kaada se irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Viipaloi puolet banaaneista ja aseta ne kinuskin päälle. Kaada puolet kermavaahdosta ja  viipaloi loput banaanit tämän päälle ja sitten loput kermavaahdosta siihen päälle. Laita piirakka jääkaappiin asettumaan useaksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi. Sirottele kaakaojauhetta piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile siis jääkaappikylmänä.

Piirakka on makea, mutta niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää että hampaat meinaa tipahtaa irti ;) Bannoffee on helppo tehdä. Taidanpa tehdä tätä joku päivä kotona!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti