Valkosuklaa-marjajäädyke By Sande
200 g valkosuklaata sulatettuna
5 dl vispikermaa
2 kpl kananmunia
250 g rahkaa
½ l haluamia marjoja
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
½ dl sokeria
Lisäksi:
marjoja, kinuskikastiketta ja tomusokeria koristeluun
Aloita sulattamalla suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vaahdota vispikerma. Lisää kananmunat yksitellen sulan valkosuklaan joukkoon ja sekoita vispilällä samaa aikaa. Sekoita joukkoon puolet vaahdotetusta vispikermasta ja rahka mukaan myös tässä vaiheessa. Soseuta marjat ja lisää seokseen tomusokeri, sitruunamehu, sokeri ja toinen puoli kermavaahdosta.
Kaada haluamasi pakkasen kestävään vuokaan ensin suklaaseos ja sen päälle sitten marjaseos. Voit nostella kerroksia tai antaa olla sellaisenaan. Jäädytä pakkasessa mieluiten vuorokauden.
Kumoa hieman sulanut jäädyke tarjoiluastialle ja koristele marjoilla, kinuskikastikkeella ja tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti