perjantai 15. elokuuta 2014

Valkosuklaa-marjajäädyke By Sande

Print this Article
Olimme tuossa kummitytön syntymäpäivillä ja siellähän oli kerrassaan loistavan, ihanan raikasta jälkiruokaa eli valkosuklaa-marjajäädykettä. Jäädykkeet on helppo tehdä ja niistä voi tehdä monia eri variaatioita vaihtamalla marjoja. Kyllä maistui, kiitos Sande :)


Valkosuklaa-marjajäädyke By Sande

200 g valkosuklaata sulatettuna
5 dl vispikermaa
2 kpl kananmunia
250 g rahkaa
½ l haluamia marjoja
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
½ dl sokeria

Lisäksi: 

marjoja, kinuskikastiketta ja tomusokeria koristeluun

Aloita sulattamalla suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vaahdota vispikerma. Lisää kananmunat yksitellen sulan valkosuklaan joukkoon ja sekoita vispilällä samaa aikaa. Sekoita joukkoon puolet vaahdotetusta vispikermasta ja rahka mukaan myös tässä vaiheessa. Soseuta marjat ja lisää seokseen tomusokeri, sitruunamehu, sokeri ja toinen puoli kermavaahdosta.

Kaada haluamasi pakkasen kestävään vuokaan ensin suklaaseos ja sen päälle sitten marjaseos. Voit nostella kerroksia tai antaa olla sellaisenaan. Jäädytä pakkasessa mieluiten vuorokauden.

Kumoa hieman sulanut jäädyke tarjoiluastialle ja koristele marjoilla, kinuskikastikkeella ja tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti