torstai 17. joulukuuta 2015

Poromousse ja puolukkachutneytä

Print this Article
Punaposkiset poromousset maistuivat kyllä todella hyville tuon puolukkachutneyn kanssa. Tässä oli kunnolla suomen omia makuja. Mousse oli yllättävän täyttävää ja sopi saaristolaisleivän kanssa erinomaisesti.


Poromousse

poron savustettua murua
sipulia hienonnettuna
mustapippuria
(suolaa)
turkkilaista jogurttia
kuohukermaa vatkattuna

Lisäksi:

saaristolaisleipää
puolukkachutneytä, ohje alla


Soseuta kaikki paitsi kerma sauvasekoittimella tasaiseksi mousseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Ja sekoita se moussen mukaan. Anna maustua. Maista suolapitoisuutta, sillä tuo poro on tosi suolaista jo itsessään. Laita pursottimeen ja pursota saaristolaisleipäpalan päälle. Lisää päälle pieni määrä puolukkachutneytä. 


Puolukkachutney

200 g puolukoita
1 kpl sipulia hienonnettuna
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa

Mittaa kattilaan puolukat, hienonnettu sipuli, sokeri, vesi, punaviinietikka ja suola ja keitä noin puoli tuntia. Hienonna sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Jaa puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä esim. riista- tai porokäristyksen kanssa tai poromoussen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti