Poromousse
poron savustettua murua
sipulia hienonnettuna
mustapippuria
(suolaa)
turkkilaista jogurttia
kuohukermaa vatkattuna
Lisäksi:
saaristolaisleipää
puolukkachutneytä, ohje alla
Soseuta kaikki paitsi kerma sauvasekoittimella tasaiseksi mousseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Ja sekoita se moussen mukaan. Anna maustua. Maista suolapitoisuutta, sillä tuo poro on tosi suolaista jo itsessään. Laita pursottimeen ja pursota saaristolaisleipäpalan päälle. Lisää päälle pieni määrä puolukkachutneytä.
Puolukkachutney
200 g puolukoita
1 kpl sipulia hienonnettuna
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
Mittaa kattilaan puolukat, hienonnettu sipuli, sokeri, vesi, punaviinietikka ja suola ja keitä noin puoli tuntia. Hienonna sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Jaa puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä esim. riista- tai porokäristyksen kanssa tai poromoussen päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti