Espanjalainen perunamunakas
1 kpl sipulia hienonnettuna
1 kpl paprikaa kuutioina
3-5 kpl keitettyä perunaa
100 g pekonia tai kinkkua kuutioina
(nokare voita tai öljyä)
suolaa
mustapippuria
6-8 kpl kananmunia
Kuullota uuninkestävällä paistinpannulla sipuli, paprika ja pekonikuutiot, voit kuullottaa voissa tai sitten jos käytät pekonia niin aloita kuullottaminen pekonilla niin pannuun saadaan riittävä määrä rasvaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja viipaloi perunat. Lisää perunaviipaleet kaikkien päälle. Riko munat kulhoon ja mausta pippurilla sekä suolalla jos siltä tuntuu. Vatkaa kevyesti. Kaada munat perunoiden ja kuullotettujen päälle. Paista keskilämmöllä muutama minuutti ja laita uuniin vielä 180 asteeseen niin että pintakin hyytyy ja saa jopa hitusen väriä. Tarjoile espanjalainen perunamunakas sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Espanjalainen perunamunakas on kyllä ihanaa, haikeudella mietin Barcelonan reissua muutaman kuukauden takaa.
VastaaPoistaEikä, me oltiin kans Barcelonassa muutama kk sitten. Kaikki tapakset oli meijän ehdottomia herkkuja, Nams!
PoistaKivanoloinen blogi! Vasta aloittelemassa itse! Blogissani pari reseptiä "aidoista" espanjalaisista tortilloista...tehtiin ruokamatka San Sebastianiin vähän aikaa sitten ja innostuin taas tapaksista/pinxtoksista. Terveisin, Anne Maalaisbistrosta www.forrecuisine.blogspot.fi Kiva jos piipahdat!
VastaaPoistaNäyttipä kuvassa todella hyvältä. Peruna ei noin yleensä ole kyllä suosikkini mutta tätä voisi joskus kokeilla.. nam!
VastaaPoistat: Sienitukka
Tää on kyllä semmoista herkkua että oksat pois nyt vaan testaamaan!
Poista