maanantai 19. syyskuuta 2016

Kanttarellikeitto yrttiöljyn kanssa

Print this Article
Tänä vuonna onkin ollut runsaasti sieniä. Kesälomalla poimimme kanttarelleja ja niistä saakin sitten kaikkea herkkua pitkin talvea. En muista että olisin ikinä tehnyt kanttarellikeittoa, joten sehän piti nyt siis tehdä. Kyllähän se oli ihanaa, samettista. Yrttiöljy kruunaa hauskalla tavalla keiton ja siihen saa uutta makua.


Kanttarellikeitto

3 dl kanttarelleja revittynä
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
voita
suolaa mustapippuria
5 dl kasvislientä
3,3 dl kermaa
1 rkl maissijauhoja


Yrttiöljy

1 pnt persiljaa
1 kpl pieni valkosipulinkynsi
suolaa
mustappippuria
oliiviöljyä


Revi kanttarellit ja laita kuivalle pannulle, jotta nesteet irtoavat. Lisää sipulisilppu sekä voita. Sekoittele ja kuullottele hiljalleen. Lisää kasvisliemi ja mustapippuria. Anna hijalleen porista 30 minuuttia. Maista tarviiko suolaa? Lisää jos tarvii. Lisää kerma ja maissijauho vesitilkkaan sekoitettuna. Sekoita keittoa ja anna porista hiljalleen vielä 30 minuuttia.

Valmista yrttiöljy eli kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Öljyä saa olla reippaasti, niin että seos on juoksevaa. Yrittiöljyä voi käyttää myös salaattikastikkeena. 

Herkuttele kuumaa keittoa muutaman yrittiöljyu teelusikallisen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti