keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kasvispasta

Print this Article


Meillä parmesanraaste kulkeee nimellä lumihiutale-juusto. Herra F toivoo saavansa lumihiutaleita lisää ja lisää, äiti ja isi sitten raastaa ja raastaa. Juusto on yksi harvoista ruoka-aineista mistä Herra F ei pidä, mutta parmesan on ainoa poikkeus tuossa juustoinhokkilistassa. Tosin juusto menee hyvin kyllä jos se on uunissa sulanut ruuan tai leivän päälle.... Mutta ns. tuoreena se ei mene.


Kasvispasta

5 dl pastaa
1 kpl punainen tai keltainen paprika lohkottuna
1 kpl pieni kesäkurpitsa lohkottuna
1 kpl pieni munakoiso lohkottuna
4 kpl kevätsipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulia hienonnettuna
1 tl chilirouhetta
1 pnt basillikaa silputtuna
200 g fetaa kuutioituna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi parmesan-raastetta

Aloita keittämällä pasta runsaassa suolavedessä. Laita paistokasariin kunnon loraus öljyä, lisää silputut valkosipulit ja anna minuutin maustua, lisää paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Sekoita ja anna maustua ja kypsyä aavistuksen. Lisää mukaan kevätsipuli, chilirouhe ja basillika. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Anna kypsyä ja sekoita välillä. Kun pastaa alkaa olla valmista niin lisää vielä kuutioidut feta-palat kasvisten mukaan, sekoita. Valuta pasta ja kaada kasvisten joukkoon, sekoita hyvin ja tarjoile parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti