Tex Mex -tortillalasange
800 g jauhelihaa
2 ps tacomausteseosta
chilirouhetta
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
150 g mustia papuja valutettuna
1 pieni prk maissia valutettuna
1 prk oma valintaista salsaa
2 pkt cheddar juustoviipaleita
2-3 kpl tomaattia renkaina
6-8 kpl tortillalettusta
(jalapenoviipaleita)
Lisäksi:
tomaattikuutiota
limenmehua
ranskankermaa
tuoretta korianteria silputtuna
avokadoa
Paista jauhelihaa ja lisää mukaan hienonnettu sipuli sekä valkosipuli, lisää vähän chiliä. Anna kypsyä. Lisää mukaan tacomaustepussit ja 2 dl vettä. Anna keskilämmöllä vetäytyä kasaan. Lisää valutetut pavut sekä maissit. Sekoita ja lisää puolet salsapurkista ja loraus vettä jos tarpeen. Seos saa vielä hetken ottaa makuja.
Ota pyöreä uunivuoka ja lisää pohjalle kastiketta, cheddarjuustoa ja päälle tortillalettunen. Lisää tomaattia ja cheddarviipaleita, sekä salsaa. Lisää seuraavaan taas kastiketta ja juustoa ja tortillalettunen. Kokoa lasange tähän tapaan ja jos tykkäät ärhäkämmästä niin lisää väliin jalapenoviipaleita. Lisää aivan viimeiseksi taas kastiketta ja kaikkea mitä onkaan jäljellä plus cheddarjuustoviipaleita. Sitten vaan koko komeus uuniin. Paista 225 noin 30-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvin väriä.
Tarjoile tex mex -tortillalasange tomaattikuutioiden, limenmehun, ranskankerman, korianterin sekä avokadon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti