Vinkki vitosena, älä kasaa taikinalevyjä näin ;) Vaan laita väliin esim. leivinpaperia ja häädä vesipyssymiehet pohjien läheisyydestä.... Nimim. kokemusta on! |
Me tehtiin salamitäytteellä, mutta kukin voi tehä millaisen pizzan haluaa, ihan normi margheritakin maistuu hemmetin hyvälle!
Grillipitsa
pohja:
15 g tuorehiivaa
750 g vehnäjauhoja
15 g suolaa
525 g vettä
15 g sokeria
½ dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa keskenään tai sitten käsin ja vaivaa noin 15 minuuttia. Leikkaa taikinasta 100-150 g paloja ja kauli 1-2 mm paksuisiksi pohjiksi.
Kirsikkatomaattikastike
1 kpl sipuli hienonnettuna
5 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
200 g tuoreita kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
suolaa
sokeria
mustapippuria
Kaada oliiviöljy kasarin pohjalle, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia. Lisää vesi, säilötyt kirsikkatomaatit ja hauduta 15 minuuttia. Lisää tuoreet kirsikkatomaatit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Täytteet:
3 kpl mozzarellaa
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja
kirsikkatomaatteja
esim. paketti salamia tai pepperonia
Aseta kaulittu pitsapohja grilliritilän päälle ja grillaa noin 30 - 60 sekuntia. Nosta ja käännä pohja ympäri takaisin grilliritilälle. Laita päälle kirsikkatomaattikastiketta, mozzarellaa ja esim. salamia. Grillaa pitsaa kannen alla noin 2-3 minuuttia, tarkkaile ja kato ettei pohja pala. Nosta pois ja mausta tuoreella basillikalla ja kirsikkatomaateilla. UUULA LA LAA IHAN PARASTA!
Kuulostaa hyvältä. Pitää kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen!
PoistaPaistoitko kansi auki?
VastaaPoistaPaistoin kansi kiinni, tosin kurkkailin aika usein ettei kärähdä... ;) Pääosin kansi on kiinni.
VastaaPoistaHuikean hyvä taikina ja todella helppo paistaa! Löysimme tälle kesälle suosikki grilliruuan 😀
VastaaPoistaJust mietin että näitä herkkupizzoja pitäskin taas tehdä... Yllättävän helppoa!
Poista