Pavlova
pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
täyte:
3 dl kuohukermaa
marjoja tai hedelmiä
tomusokeria
Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta marenkipohja paistinlastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä marenkipohjan keskelle kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmiä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki vitoset marengin teossa:
Vinkki vitoset marengin teossa:
- Kaikki raaka-aineet mitä laitetaan marenkiin tulisi olla huoneen lämpöisiä.
- Katsothan että kaikki työkalut mitä käytät marengin valmistamisessa ovat totaalisen kuivia myös kulho.
- Valkuaisten joukkoon ei saa lipsahtaa keltuaista. Jos keltuaista sekoittuu valkuaisten joukkoon, imeytä se palaan talouspaperia.
- Vatkaa valkuaiset teräskulhossa. Muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää.
- Esilämmitä uuni. Marenkitaikina ei kestä seisottamista.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Täytteet sitkistävät torttupohjan.
- Valkuaisten joukkoon ei saa lipsahtaa keltuaista. Jos keltuaista sekoittuu valkuaisten joukkoon, imeytä se palaan talouspaperia.
- Vatkaa valkuaiset teräskulhossa. Muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää.
- Esilämmitä uuni. Marenkitaikina ei kestä seisottamista.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Täytteet sitkistävät torttupohjan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti