torstai 14. helmikuuta 2013

Pikkasen paremmat mokkapalat



Pikkasen paremmat mokkapalat

200 g margariinia
3½ dl vahvaa kahvia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kpl kananmunia

Kuorrutus:

75 g margariinia
1 dl vahvaa kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
(kahvia tarvittaessa notkistamaan)

Päälle:

1-2 dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1-2 dl kinuskikastiketta, josta alla aineet ja ohje
pekaanipähkinöitä


Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-4 rkl tummaa siirappia
nokare voita


Aloita valmistamalla kinuskikastike. Sekoita kaikki aineet paitsi voi kattilassa. Sekoittele ja anna paksuuntua. Kastike on valmista kun koostumus on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita lisäämään kinuskikastikkeen kiiltoa. Anna vähän jäähtyä.

Kinuskikastikkeen valmistuessa voit tehdä itse mokkapalat eli keitä vahvaa kahvia koko annokseen kerralla. Mittaa kattilaan margariini ja valmis kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvakahviseos. Vatkaa puuhaarukalla munat rikki taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute eli kiehauta taas margariini ja valmis kahvi kattilassa. Yhdistä kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe sekaisin. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai kahvia jotta seoksesta tulee sopivan notkea kuorrutukseen.

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Anna jäähtyä ja jähmettyä. Vatkaa sillä aikaa vaniljavaahto kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä sitä mielesi mukaan valmiiksi leikattujen mokkapalojen päälle lusikalla, ripottele pekaanipähkinöitä ja kinuskikastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti