torstai 17. syyskuuta 2015

Vihreä avokado - kanasalaatti

Olipas raikas salaatti vaikka ite sen sanonkin. Mies sano että tätä pitää ehdottamasti laittaa tarjolle seuraavan kerran kun on jotkut kinkerit eli sopii niin arkiseksi ateriaksi kuin noutopöydän raikkaudeksi. Kuten Ruokapankilla on ollut tapana niin tämäkin on helppo tehä, halki poikki ja pinoon. Käytin ns. kastikkeena kaurafraisea, mut jos ei voi sitä käyttää niin esim. paksu kookosmaito vois sopia myös ½-1 dl ja tietenkin kenen ruokavalioon käy kaikki niin normi creme fraisea. Tätä voi helposti kasvattaa, mutta tällä kokonaisuudella ruokana syö 2-4 henkilöä.


Vihreä avokado-kanasalaatti

3 kpl pulleita kanafileitä
2 kpl avokadoa kuutioituna
koura tai kaks vihreitä viinirypäleitä puolitettuna
20 kpl mantelia rouhittuna
½ kpl kurkkua kuutioituna
(1-2 vartta kevätsipulia renkaina, ei välttämättömyys)
1 ruukku korianteria silputtuna
1 kpl limen mehua
1 prk kaurafraisea esim.  Oatly (musta purkki)
suolaa
mustapippuria
1 tl kookosöljyä


Aloita paistamalla kanafileet tilkassa kookosöljyä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kun nämä ovat valmiit niin siirrä ne sivuun jäähtymään. Kuutioi fileet ja sekoita kulhossa kaikki muutkin raaka-aineet sekaisin. Kaada tarjoiluastiaan ja syö heti. Jos laitat esim. noutopöytään tarjolle niin koristele esim. korianterilla, manteleilla ja/tai limen renkuloilla. 

4 kommenttia: