torstai 24. syyskuuta 2015

Ni hao! Inkiväärikanaa kiinalaisittain


Mies oli heti kun haistoi wokin sisällön, että aaaaahhh kiinalaista ruokaa ei ookkaan vähään aikaan ollut. Hyvinhän tuo wokki maistui jasminriisin seuralaisena. Soijakastikkeitakin muuten löytyy gluteenittomina jos vatsa on erittäin herkkä gluteenille, niitä löytyy ihan noista isoista marketeista. Jos tähänkin ruokaan haluu lisää potkua niin ei muuta kuin chiliä lisäilee sen mukaan miltä tuntuu.


Ikiväärikanaa kiinalaisittain

3 kpl kananfilettä ite suikaloituna tai kuutioituna
1 kpl sipulia hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
1 tl - 1 rkl inkivääriä raastettuna tai jauheena
chililastuja tai tuore chiliä maun mukaan
noin 1 dl soijaa
1 rkl hunajaa
kourallinen cashew -pähkinöitä
ananasta kuutioituna
seesamiöljyä
korianteria silputtuna

Lisäksi: jasmin riisiä


Laita wokkiin seesamiöljyä ja kuullota sipulit, inkivääri ja chililastut. Anna niiden hetken maustua, lisää kanasuikaleet ja paista lähes kypsiksi. Lisää soija, hunaja, pähkinät sekä ananas, sekoita hyvin. Lisää lähes lopussa silputtu korianteri, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile kuumana jasmin riisin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti