maanantai 21. syyskuuta 2015

Tomaattikeittoa valkosipulikanalla kiitos!

Herkullinen tomaattikeitto maistuu sellaisenaan, mutta jos siitä haluaa vähän tuhdimpaa ruokaa, niin suosittelen lisäämään valkosipulikanakuutioita. Sosekeitot ovat kyllä nopeita valmistaa varsinkin kun käytät sen teossa tehosekoitinta. Eli tehosekoittimeen ennen kuumentamista kaikki raaka-aineet mm. vihannekset, juurekset, yrtit, mausteet, lientä jne... Sit vaan kaikki soseeks ja kattilaan porisemaan. Mitä kauemmin keität miedolla lämmöllä niin sen parempi on lopputulos, niin se vaan menee. Muista vaan tarkkailla nestetasapainoa.  


Tomaattikeittoa valkosipulikanalla

valkosipulikanat:

kanafileitä
1-2 kpl valkosipulia
voita tai oliiviöljyä 
suolaa
mustapippuria

tomaattikeitto:

tomaatteja
basillikaa
tomaattimehua
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
hunajaa loraus
porkkanoita
kevätsipuli tai salottisipulia
chiliä
mustapippuria
suolaa


Laita kanafileet uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita kanojen päälle, väliin sekä alle kuorimattomia valkosipulinkynsiä oikein reilulla kädellä eli noin 1-2 kokonaisen valkosipulin verran. Lorauta päälle oliiviöljyä tai voinokareita. Paista uunissa 180 asteessa 45-60 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsää. Kuutio kanafileet ja laita erilliseen kulhoon. Laita toiseen kulhoon valkosipulikynnet.

Laita kaikki tomaattikeiton aineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Kaada kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai tomaattimehua. Muista sekoittaa aina välillä. Tarjoile valkosipulikanan kanssa ja kuori mukaan muutama pehmeä valkosipulinkynsi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti