Banaaniletut
2 kpl kananmunia
1 kpl banaani
vaniljauutetta muutama tippa
½ tl kanelia tai kardemummaa
Lisäksi:
pienen pieni nokare kookosöljyä paistamiseen
Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kuumenna levy ja paista kookosöljyssä letut kypsiksi. Syö sellaisenaan, rae-juuston, rahkan, marjojen tai hedelmien kanssa.
PS. Katso Ruokapankin muutkin proteiinilettu- ja vohveliohjeet!
Nämä letut näyttävät tulevan muotiin aina jouluruokien jälkeen... Mutta osaatko kertoa, mistä tulee nimitys "proteiinilettu"? Banaanissahan ei ole proteiinia juuri lainkaan, vehnäjauhoissa 10xenemmän kuin banaanissa ja kananmunia käytetään myös tavallisissa letuissa. Minulle ei vieläkään ole selvinnyt, miksi näitä mainostetaan erityisesti proteiiniletuiksi...
VastaaPoistaEnhän ole toki mikään asiantuntija, mutta alun perin nämä lähes kaikki "proteiiniletut" on saanut aikansa kun käytettiin lettujen tekemisessä proteiinijauhoja, joten siitä varma nimike "proteiiniletut". Toisaalta kyseessä on yhden ihmisen annos eli 2 kpl kananmunaa sisältää noin 14g proteiinia eli vastaa noin 130g rahkaa. Joten mielestäni letut ansaitsevat lisänimen "proteiiniletut" ja ovat näin hyvä välipala. Toki jos haluaa lähteä hifistelee ja haluaa vähemmän rasvaa lettuihin niin kannattaa jättää keltuaiset pois.
Poista