keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kevyesti: Valkosipulikanaa ja uunijuureksia

Tää on muunnelma tosta mun "Broilerinfileet 40 valkosipulikynnen kera" eli kevyempi versio siis siitä ja taas vähän modattu. Näyttää aneemiselta, mutta maistuu taivaalliselta siis jos tykkää valkosipulista niin kuin minä. Sitten uunijuureksia siihen kyytipojaks, sekä riisiä ja keitettyä parsaa. Ateria olis siinä! Ohje on 2-3 hengelle.


Valkosipulikanaa

3 kpl reilua kanafilettä
1-2 kpl valkosipuli
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 kpl sitruunan mehua

Laita öljy uunivuoan pohjalle ja levitä siihen kanafileet. Pyöritä fileitä niin että öljyä tarttuu ympäriinsä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valkosipulinkynnet kuorineet eli älä tee niille mitään leikkausoperaatioo kun otat niitä tertusta. Sitten folion alle uuniin 200 asteeseen 45 minuuttia. Ota uunista ja lisää sitruunan mehu. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.


Uunijuurekset

3 kpl porkkanaa kuutioituna
200 g lanttua kuutioituna
1 kpl iso sipuli reiluina lohkoina
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½-1 dl vettä

Laita kaikki uunivuokaan ja pyöräytä muutaman kerran. Laita folio päälle ja sitten vaan uuniin 200 asteeseen tunniksi tai saa olla enemmänkin mutta minimissään tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti